top of page

Fra lærling til Zoom spesialist på rekordtid

Marcus Aspel (21) angrer ikke på at han tok lærling-utdanning gjennom Move. Nå er han ferdig med bestått eksamen, har «OK» betalt jobb – og ingen studiegjeld! På rekordtid har han blitt spesialist på Zoom konferanseløsninger.


Marcus fra Lørenskog gikk IKT servicefag ved Rælingen VGS, og var ferdig i 2018. Interessen for data hadde han hatt lenge og han var å regne som en «gamer» med Counterstrike som favoritt. Lysten til å fortsette med teoretisk utdannelse var liten og via bekjente fikk han vite om lærlingeordningen. Samtidig ønsket Move å teste ut lærlingeordningen og hadde blitt godkjent lærebedrift av Oslo kommune.


Marcus husker godt sin første dag. Han fikk tildelt en fadder og det meste av tiden gikk med til å sitte og følge med og ta til seg så mye kunnskap som mulig. Han startet på servicedesken hvor de daglig har mye kundekontakt og den første samtalen med en kunde ble en pinlig opplevelse husker Marcus. Nervøsiteten var så stor at han klarte ikke å få med seg hva kunden egentlig hadde problemer med, så Marcus måtte ringe opp kunden på nytt for å få han til å forklare problemene en gang til. Kunden tok det med et smil og var svært imøtekommende når han forstod situasjonen – og dermed hjalp han også Marcus gjennom sin første support-henvendelse og den første «service ticket» var registrert i service management systemet.


Senere har arbeidsoppgavene blitt løst mer og mer profesjonelt og på løpende bånd, blant annet tanking av nye PCer (som for øvrig er avleggs i dag), løsningsdesign av datasenter-teknologi, til at han på rekordtid har blitt spesialist på videokonferanseløsningen Zoom som under disse corona-tider har blitt en av markedets mest brukte løsninger. Nå er Marcus også med i kundemøter men er mest å finne på support-senteret for å håndtere løpende kundehenvendelser.

-Jeg ville helt klart gjort det samme valget en gang til!

-Jeg har fått litt erfaring i salgsarbeid med både kundepresentasjoner og tilbudsskriving og kan godt tenke meg å fortsette i den retningen etter hvert, sier Marcus selvsikkert. Tydelig at salgsgenet også er på plass i tillegg til at han har teknisk kompetanse.


Den avsluttende fagprøven ble gjennomført en av de siste ukene før sommerferien. Her skulle 2 års lærlingetid komprimeres inn i en ukes praktisk arbeid og med bedømming av ekstern sensor. 1.dag fikk de utdelt oppgaven og dermed var det i gang å planlegge og dokumentere det arbeidet som skulle gjøres. Casen var et salgsprosjekt av Zoom videokonferanseløsning og her skulle det gjøres forberedelser og tilbudsskriving. Salget ble «vunnet» og deretter måtte Marcus implementere løsningen. Totalt gikk det 3 dager på denne delen. Siste dag var det presentasjon med egenevaluering og sensorvurdering.

Han er veldig godt fornøyd med lærlingetiden og synes at Move er en god lærlingeplass. -Jeg ville helt klart gjort det samme valget en gang til, sier Marcus, som nå kan se tilbake på 2 år med lærlingelønn, engasjerende praktisk IT-arbeid og ingen studiegjeld.



Andreas Berger, direktør for driftstjenester, er godt fornøyd med lærlingeordningen.
Andreas Berger, direktør for driftstjenester, er godt fornøyd med lærlingeordningen.

Fortsetter med lærlingeordning


-Vi trenger stadig tilgang på unge motiverte medarbeidere og har gjennom lærlingeordningen erfart at gode kandidater trenger ikke nødvendigvis å komme fra de etablerte studiestedene, sier direktør for driftstjenester Andreas Berger.

-Vi er så godt fornøyd med Marcus og med lærlingeordningen at vi legger opp til å gjøre dette fremover også, og jeg oppfordrer motiverte lærlingekandidater til å ta kontakt med oss på post@move.no.
 

Hva er en lærling?


Å være lærling betyr at du utdanner deg til et yrke ved å jobbe i en bedrift. I bedriften får du både opplæring og praksis i et fag.

I begynnelsen av læretiden går det meste av tiden med til opplæring, men etter hvert deltar du i de vanlige arbeidsoppgavene på arbeidsplassen. Du har samme rettigheter og plikter som andre ansatte i bedriften, men har også krav på opplæring etter læreplanen i faget. Bedriften du jobber i må være godkjent som lærebedrift. Du har krav på kontinuerlig oppfølging og vurdering gjennom hele læreperioden.


Som lærling avslutter du utdanningen med en prøve, og får svennebrev eller fagbrev etter bestått prøve. Svennebrev gis i håndverksfag, mens fagbrev gis i de andre lærefagene.

600 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page